Projecten

KYDA - Kill Your Darlings Academy

Als ondernemer wil je vooral doen waar je goed in bent. Maar sommige zaken zijn gewoon een noodzakelijk kwaad: een goede website, een bedrijfsprofiel op LinkedIn dat mensen bijblijft, je bedrijf promoten via social media, een goede bedrijfspresentatie. Je kunt het uitbesteden, maar het kan ook anders. Door het zelf te doen, bespaar je veel geld dat je beter kunt investeren in andere mooie ideeën.

Naast bedrijfstrainingen bieden we Masterclasses toegepaste Journalistiek aan. Losse modules naar keuze of een compleet pakket. Een programma gevuld met verdieping, inspiratie en praktische vaardigheidstrainingen. Gegeven door ervaren trainers en gastdocenten afkomstig uit alle geledingen van de media. Cross-mediaal, en van gedrukt papier tot digitaal.

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op Kill your darlings academy

Wij bieden een aantal compacte trainingen aan. Alle trainingen kunnen worden vervolgd met een op maat gesneden individueel traject. Dan is er meer ruimte om dieper in te gaan op specifieke kwesties die voor jou of je bedrijf van belang zijn. Neem gerust contact op voor meer informatie.


Schrijven voor digitale media

Eindelijk eens eruit willen springen met je profiel op LinkedIn, maar niet weten hoe? Geen idee hoe je een blog ook zakelijk kunt inzetten of Facebook en Twitter effectief kunt gebruiken? En hoe zit het eigenlijk met jouw website?

Op al deze en vele andere vragen krijg je uitgebreide en praktische antwoorden. Na afloop van deze training ben je zelf in staat uitstekende en opvallende teksten te schrijven voor deze media.


Pitchen en Presentatietraining

Hoe pitch ik mijn bedrijf in twee minuten? Hoe kom ik eigenlijk over tijdens bedrijfspresentaties? Spreken voor publiek is nu eenmaal iets anders dan bijvoorbeeld een afdelingsvergadering voorzitten. Een goede presentatie bezorgt je snel klanten. Een slechte doet precies het omgekeerde.

Tijdens deze training gaan we allereerst aan het werk met jouw pitch, en laten we zien hoe je deze basis – want dat moet een pitch zijn – ombouwt naar een goede presentatie. Met gebruikmaking van alle kenmerken die onderscheidend zijn voor jou en je bedrijf. Tijdens het laatste dagdeel houd je die presentatie voor het oog van de camera en krijg je feedback.


Hoe maak ik een goed bedrijfsprofiel?

Tijdens deze training leer je alles wat je moet weten om zelf een bedrijfsprofiel te ontwerpen dat staat als een huis. Dan gaat het om branding, je onderneming als merk in de markt zetten.

Groepsgrootte en locatie

Groepsgrootte per training: maximaal 8
Locatie: Het Launch Café
Herestraat 106, Groningen
www.launchcafe.nl

Masterclasses Journalistiek

Bedoeld voor mensen die als (freelance) journalist werkzaam zijn, journalistiek werk doen of zich serieus willen bekwamen in dit mooie vak. Maar ook voor anderen die door hun veranderende rol in organisaties, een groeiende behoefte hebben aan verdieping en praktische kennis. De training wordt verzorgd door ervaren mensen, afgewisseld door gastdocenten uit verschillende geledingen binnen de media. Zij zullen steeds een ander aspect van het brede journalistieke terrein vanuit de praktijk belichten.


Turbotraining Ondernemen / Starten Eigen Bedrijf

In onze turbotraining Ondernemen van 10 dagdelen, leren wij je alles dat komt kijken bij het ondernemerschap. Van het in de markt zetten van je idee tot op tijd stoppen als het je niet lukt. Een garantie op succes kunnen wij je niet geven, wel een gedegen training in do's en don'ts. Je bent in twee tot maximaal vier weken klaar, inclusief een compact businessplan. En ook als je al begonnen bent, kun je meedoen. Wij werken met trainers uit de praktijk, zelf ondernemers met minimaal twee jaar ervaring als zelfstandige.

Het van-krantenjongen-tot-miljonair-verhaal vinden wij niet meer passen in deze tijd. We houden het liever simpel, maar wel met veel inspiratie, enthousiasme en humor.