Projecten

KYDA - Kill Your Darlings Academy

Als ondernemer wil je vooral doen waar je goed in bent. Maar sommige zaken zijn gewoon een noodzakelijk kwaad: een goede website, een bedrijfsprofiel op LinkedIn dat mensen bijblijft, je bedrijf promoten via social media, een goede bedrijfspresentatie. Je kunt het uitbesteden, maar het kan ook anders. Door het zelf te doen, bespaar je veel geld dat je beter kunt investeren in andere mooie ideeën.

Naast bedrijfstrainingen bieden we Masterclasses toegepaste Journalistiek aan. Losse modules naar keuze of een compleet pakket. Een programma gevuld met verdieping, inspiratie en praktische vaardigheidstrainingen. Gegeven door ervaren trainers en gastdocenten afkomstig uit alle geledingen van de media. Cross-mediaal, en van gedrukt papier tot digitaal.

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op KYDA

Wij bieden een aantal compacte trainingen aan. Alle trainingen kunnen worden vervolgd met een op maat gesneden individueel traject. Dan is er meer ruimte om dieper in te gaan op specifieke kwesties die voor jou of je bedrijf van belang zijn. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Masterclasses Journalistiek

Bedoeld voor mensen die als (freelance) journalist werkzaam zijn, journalistiek werk doen of zich serieus willen bekwamen in dit mooie vak. Maar ook voor anderen die door hun veranderende rol in organisaties, een groeiende behoefte hebben aan verdieping en praktische kennis. De training wordt verzorgd door ervaren mensen, afgewisseld door gastdocenten uit verschillende geledingen binnen de media. Zij zullen steeds een ander aspect van het brede journalistieke terrein vanuit de praktijk belichten.

Turbotraining Ondernemen / Starten Eigen Bedrijf

In onze turbotraining Ondernemen van 10 dagdelen, leren wij je alles wat komt kijken bij het ondernemerschap. Van het in de markt zetten van je idee tot op tijd stoppen als het je niet lukt. Een garantie op succes kunnen wij je niet geven, wel een gedegen training in do's en don'ts. Je bent in twee tot maximaal vier weken klaar, inclusief een compact businessplan. En ook als je al begonnen bent, kun je meedoen. Wij werken met trainers uit de praktijk, zelf ondernemers met minimaal twee jaar ervaring als zelfstandige.

Het van-krantenjongen-tot-miljonair-verhaal vinden wij niet meer passen in deze tijd. We houden het liever simpel, maar wel met veel inspiratie, enthousiasme en humor.


de Lewenborger

Sinds 2016 ben ik eindredacteur van wijkkrant de Lewenborger en doe ik de opmaak. Samen met een 7-koppige redactie maken we de krant. Met veel informatie uit de wijk, interviews, artikelen, nieuws, sport en meer. Doel is iedere maand een diverse, actuele en aantrekkelijke krant te maken. En dat lukt telkens weer wonderwel.

De ervaring die ik onder meer opdeed met ouderenkrant de Memo, kan ik volledig inzetten bij de wijkkrant. Sinds najaar 2019 beschikt de Lewenborger weer over een eigen website, die onderhand goed wordt bezocht. De ervaring leert dat wijkkranten in een grote behoefte voorzien en door veel mensen van a tot z worden uitgelezen. Dat alleen al maakt het dankbaar en zinvol werk.